Lähdön läheisyys

Posted: 09/05/2010 in Uncategorized
Avainsanat:, ,

On tärkeää lähteä ja palata riittävän usein.

Lupaus paluusta tekee lähtemisen helpommaksi. On onnellista elää maailmassa, jossa on paikkoja, joihin palata ja ihmisiä, joita kaivata. Paluuaie lohduttaa jo lähtöä tehdessä – vaikka kuinka tietäisi, ettei elämä koskaan missään odota muuttumattomana ja ettei itsekään milloinkaan ole palatessaan tismalleen sama kuin lähtiessään.

Lähdön läheisyys saa elämään vahvemmin, täydemmin. On tarttuva hetkiin, vielä kun voi. Puistopeleihin osallistuu juuri sinä viikonloppuna, kun on sopivasti kaupungissa. Aurinkoisena iltana merenrannassa mustikkajäätelöä ei jätä ostamatta. Turha karsiutuu, oleellisen toteutuessa tavallista suuremmalla määrätietoisuudella. Muuttolaatikoita pakatessa oivaltaa, millaisen aikakauden loppu on käsillä. Silloin saattaa tajuta paitsi sen, minne on lähdössä, myös jotain siitä, mistä on tulossa. Ruttuisia karttoja, muistikirjoja ja valokuvia läpikäydessä havahtuu kiitollisuuteen elämän kaikkinaisesta paljoudesta.

Samalla lähteminen suojaa elämän yltäkylläisyyteen tukahtumiselta. Vaeltaessa mukanaan ei voi kantaa kaikkea. Irrottaminen on pelottavuudessaan vapauttavaa.

Suuret lähdöt ovat yhtä tärkeitä kuin kirjan ensimmäiset sivut. Tämän lähdön esipuhe on jo työn alla. Halutessasi nimesi on niiden listassa, joille kertomus on omistettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s