Sauna

Posted: 26/07/2010 in Uncategorized
Avainsanat:, , , , , , ,

Kävin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni amerikkalaisessa saunassa.

Siellä ei saanut heittää löylyä, koska kyseessä oli kuivasauna. Asia selvä. Saunassa ei myöskään ollut suositeltavaa viipyä yli 10 minuuttia, sillä kuumuus voi olla vaaraksi terveydelle. Alle 14-vuotiaat eivät saa saunoa ollenkaan, koska niin nuorten elimistöt eivät ole valmiita kestämään kuumuutta.

Nämä faktat opittuani en juurikaan yllättynyt, kun saunassa ei sitten ollutkaan yhtään kuuma. Tarkastelen kuitenkin erä- ja otteluvoittoina sitä, ettei saunassa tarvinnut käyttää uimapukua sekä sitä, että sauna ylipäänsä on tarjolla.

Sauna se on huonokin sauna. Tarjolla oli myös valju höyryhuone. Sen huvitusarvo oli taattu, sillä steam room kytkeytyy mielessäni voimallisesti 90-luvun saippuoopperoihin.

kommenttia
 1. Hanna sanoo:

  Hei Airi! Uskomaton sauna! Terveisiä
  Suomen Turusta, ollaan täällä katsomassa S:n mummia, pappaa ja äitiä. Täällä 30 asteen hiostava helle. Voi hyvin! Hanna ja Samu

 2. Airi sanoo:

  Hih, varsinainen elämyssauna :) Voikaa hyvin & nauttikaa helteestä, se menee kyllä ohi!

 3. Laura sanoo:

  Tutustuin ennen lähtöäni Vegasista hotellin saunaan. Sielläkään ei saanut heittää vettä, mutta lämpötila oli sentään kohtuullinen ja alasti sai olla. No, hyvä että sinulla on edes joku sauna.

 4. Airi sanoo:

  Jep. Ja ei tuolla sentään ollut telkkaria eikä kukaan myöskään lukenut sanomalehteä. Kummempaakin olisi voinut olla :)

 5. Juha sanoo:

  Tämä sauna-asia on puhdasta asiaa. Olen joutuntu elämään täällä Kanadassa vuoden ilman saunaa; kuntosaleilla on steam roomeja ja joissakin saattaa olla sauna, mutta se sauna on aina kylmä eikä kiukaalle saa heittää vettä (kiuashan on sähkölaite!).

  Kerran eksyin samaan saunaan venäläisen lentokapteenin kanssa. Todettuamme, että olemme molemmat ns. saunamaiden miehiä päätimme, että kyllä kiuas vettä kestää. Tässä vinkki, joka todettiin toimivaksi: etsi saunasta termostaatin näköinen anturi, kastele pyyhe niin kylmällä vedellä kuin on saatavilla, kiedo märkä pyyhe termostaatiin ympärille, ja heitä vettä kiukaalle. Nauti löylyistä. Lisäksi on hyvä toivoa, että paikalliset pysyvät tämän proseduurin ajan poissa saunan lähettyviltä turhan hässäkän välttämiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s