Ensimmäinen kosketus tähän viikkoon johti mustelmaan.

Päivä on silti ollut erinomainen: Työt etenivät. Joogassa hengitettiin turhat taakat ulos elimistöstä. Kesäpäiväleirin kooste on nyt julkaistu ja kenen tahansa vapaasti käytettävissä. Kaikista kolmesta jäi hyvä mieli.

Opiskelukaveri katsoi leirin koostetta ja kysyi lisää. Seurasi sähköpostikeskustelu varallisuuden epätasaisesta jakautumisesta maailmassa. Totesimme taas kerran, miten monilla tavoin etuoikeutettuun joukkoon kuulumme. Taloudellinen hyvä on yksi näkökohta, mutta tähän soppaan sekoittuvat myös mahdollisuus kaikenlaiseen koulutukseen ja sellainen sosiaalinen turvaverkko, johon luottaen voi rauhassa koetella rajojaan. Maailma on ihmeellisen huikea ja kiinnostavia mahdollisuuksia pullollaan, mutta ehkä kaikkein suurinta kiitollisuutta pitäisi muistaa tuntea siitä, että on saanut oppia näkemään sen juuri sellaisena. Toisenlaisista lähtökohdista käsin sama odotushorisontti näyttäisi aivan erilaiselta.

Teen loppuyhteenvedon kaveria kompaten: Suuri kysymys on se, mitä me tällä etuoikeudella teemme, joka meille on syystä tai toisesta sattuman oikusta suotu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s