Suunnatessamme kesälomalla Vancouverista San Franciscoon tiesimme, että tien päällä ehtisimme puhua paljon. Päätimme, ettei keskusteluja tällä kertaa jätettäisi kokonaan kirjaamatta. Tahdoimme koetella roadtrippien luovaa potentiaalia.

Tänä aamuna tehtyjen viimeisten viilausten jälkeen Think Van Manifesto on valmis vapautettavaksi maailman tuuliin. Manifestimme ei ole suora ratkaisu selvärajaiseen ongelmaan, vaan lyhyt lista ohjenuoria hyvän elämän elämiseksi:

The Think Van Manifesto

1. Write a list of things to do in life. Leave room for updates and randomness.

2. Act as if everything in the world was possible. Ask for help and advice. Pay it forward.

3. Do things that scare you. Get out of your comfort zone.

4. Find multiple sources of meaning in your life. Let your passions feed each other.

5. Choose who you wish to be and be who you want to become. You always have alternatives, so don’t bitch and moan.

The Think Van Manifesto was created by three friends reunited on the road from Vancouver, B.C. to San Francisco, CA in August 2010. You are welcome to spread the word.

Koska yritämme itsekin elää manifestin mukaisesti, tiedämme, ettei toimeksianto ole helppo. Kannattaa kuitenkin kokeilla – ja kertoa kavereillekin.

Mainokset
kommenttia
 1. Rössi sanoo:

  Ymmärsinkö oikein, että kannattaa avartaa ikkunaa??
  Pappa

 2. Airi sanoo:

  Ikkunan avartaminen on aina oikein ymmärretty :)

 3. teemusta sanoo:

  Hieno lista yleisesti ottaen. Monessa kohtaa on mainittu asioita, joita toteuttamalla elämanlaatu itse kullakin varmasti paranee.

  Haluan kuitenkin myös kyseenalaistaa. Varsinkin viimeinen ohje kalskahtaa korvaan hieman sarasvuomaiselta. Mielestäni on mahdollista, että on tilanteita, joissa yksilöllä vaihtoehtoja on valitettavan vähän ja ainakin itse haluaisin ymmärtää myös valitusta. Yksilö ei ole ainoa, joka on vastuussa omasta tilanteestaan, vaikka vastuu on toki suuri. Kaikki eivät tietenkään ajattele näin. Kuten Ruben Stiller on joskus viiltävästi sanonut: ”kokoomuslaiselle syöpäkin on mahdollisuus.” ;)

 4. Airi sanoo:

  Hyvä, Teemu – ah, vihdoinkin joku ärähtää! Viimeistä kohtaa sorvattiin pisimpään ja päädyttiin lopulta provosoinnin uhalla lukemaasi muotoon – mietittiin, pitäisikö esimerkiksi mainita, että jos luet tätä manifestoa, kuulut luultavasti laajassa mittakaavassa huomattavan etuoikeutettujen ihmisten joukkoon. Siksi on hyvä miettiä, miksi valittaa, ennen kuin valittaa – ja voisiko valittamisen sijaan tehdä jotain, mikä veisi eteenpäin.

  Toiseksi vaihtoehtoja voi olla vähemmän ja ne voi olla huonompia, mutta niitä on aina. Se on mun mielestä tärkeä pointti, koska se pakottaa kysymään, miten tuon ajatuksen saisi läpi kaikille niille, joista tuntuu, ettei vaihtoehtoja ole. Tykkään Sartren pointista siitä, miten vapaus on fundamentaalisesti aina jokaisella. Mun ajattelussa se ei kuitenkaan missään nimessä sulje pois sitä, että samalla pitää kehittää ja ylläpitää toimivia yhteiskuntarakenteita.

 5. […] Laura: HiekkakasaReetta: AskelAiri: Manifestiteemusta: ManifestiAiri: […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s