Viime päivinä Suomessa on puhuttu kirkosta, eroamisesta ja jäämisestä, niin paljon, että kohu on kantautunut meren yli minunkin korviini.

Mieleen tulevat taas kerran Hirschmannin linjaamat toimintavaihtoehdot: exit, voice and loyalty. Yli 20000 on jo valinnut ensimmäisen. Valtavirta päätynee jälleen kerran viimeiseen, eikä siitä voi moittia ketään: jääminen on valinta sekin ja, kuten sanottua, se voi olla iso, aktiivinen ja merkityksellinen teko siinä missä lähtökin. Mutta ehkä yhä useampi voisi tämän kohun jälkimainingeissa valita keskimmäisen vaihtoehdon ja korottaa äänensä kehittääkseen yhteiskunnallista toimijaa omien arvojensa mukaiseen suuntaan.

Seurakuntavaaleissa ei voi äänestää ulkomailta käsin. Täältä voi kuitenkin kannustaa kotimaassa oleskelevia seuraamaan Paha Kollektiivin neuvoja. Kirkko kuuluu kaikille jäsenilleen, myös maltillisille tapakristityille.

kommenttia
  1. Johannes nuorempi sanoo:

    Et ole ainut: http://blog.hse-econ.fi/?p=3008

  2. Airi sanoo:

    Hyvin bongattu, Paapa. Täytyy arvostaa sitä, että tuolla toisaalla hirschmannilainen analyysi on kirjoitettu asteen verran enemmän auki :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s