Sunnuntainen East Bay Mini Maker Faire oli yhdessä rakentamisen ylistystä. Vaikka maker faire -tapahtumien juuret ovat Do It Yourself -liikkeessä, osuvampi kuvaus kokonaisuudesta olisi oikeastaan Do It With Others tai Do It Ourselves. Oleellista on se, että tehdään itse, ei suinkaan se, että tehtäisiin yksin.

Make-lehden perustaja Dale Dougherty puhui siitä, miten paljon rakentamisessa on kyse tuntuman saamisesta maailmaan. Tekeminen antaa tunteen osallisuudesta ja mahdollisuudesta vaikuttaa siihen, millaisessa yhteisössä ja ympäristössä elää. Tapahtumassa oli paljon samoinajattelevia – ihmisiä, joista on hauskaa tehdä itse kaikenlaista käyttöjärjestelmistä ja kulkuneuvoista naamaisasuihin, rintamerkkeihin ja LED-tikkoihin. Tim O’Reilly opetti tekemään hilloa ja skoonsseja.

Paikalliset tekijät eivät tunnu tekevän eroa askartelun, käsitöiden, häkkäämisen ja muun rakentamisen välillä. Jokainen toteuttaa ideoitaan omalla tavallaan, mutta taustalla lymyävä perusajatus on yhteinen: Ota mitä tarvitset, rakenna mitä haluat, pidä hauskaa, älä huoli.

Mainokset
kommenttia
  1. Rössi sanoo:

    Niinhän se on, että muut tekee mitä ne osaa, ja me tehdään mitä mitä me halutaan. Tärkeintä on , että on kivaa!

  2. Airi sanoo:

    Kyllä ne muutkin näkyy tekevän, mitä haluavat, mutta se on vaan hyvä :) Muistelin kyllä sunnuntaina yhden paikallisen ”maker familyn” kertomuksia kuunnellessa meidän spreijattuja vanerisia Barbie-kalusteita ja muita hankkeita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s