Tänä kesänä Amerikka on ihana ja kamala, ristiriitainen. Minua kohdellaan täällä kuin prinsessaa, mutta mediaa seuratessa on helppo päätyä harhailemaan epätoivon ja epäuskon rajamaille.

Ihmisiä ammutaan niin paljon ja niin usein, että uutisten lukeminen melkein pelottaa: joukkomurha elokuvateatterissa, hyökkäys sikhitemppeliin, selkkaus Empire State Buildingin edustalla. Koska aseet ovat perustuslaillinen oikeus, eikä perustuslakiin noin vain kajota, keskustelu asioiden muuttamisen mahdollisuudesta tyrehtyy poliittiseen mahdottomuuteensa.

Presidentinvaalien lähestyessä kampanjointi kovenee. Molempien puolueiden tv-mainokset keskittyvät vastustajan mustamaalaamiseen.

Tällä viikolla on kuitenkin kohuttu eniten Todd Akinin raiskauslausunnosta. Hänen mukaansa naiset eivät tule raskaiksi tahtomattaan, eikä aborttioikeutta siis pitäisi olla edes raiskauksen seurauksena raskaana olevilla naisilla.

Kaiken keskellä työkaverin vaihtoehtoiset mediapoiminnat tarjoavat tarpeellisen, kriittisen kevennyksen. Onneksi on The Onion ja kapinallisia, aiheellisen raivoisia mummoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s