Kotimatkalla

Posted: 10/09/2012 in Uncategorized
Avainsanat:, , , , ,

Viikonloput ovat mahdollisuus mennä paikkoihin, joihin arkena ei ehdi.

Bussimatka Bostonista New Yorkiin kestää suunnilleen yhtä kauan kuin junamatka Helsingistä Pohjois-Karjalaan – ellei bussi sitten hajoa matkan varrella, missä tapauksessa matka kestää vähän kauemmin. Siitä ei pidä hermostua.

Perillä, olipa kyseessä sitten kesämökki tai suurkaupunki, eletään elämää, joka on erilaista kuin arki.

Kotimatkalla ehtii ajatella sitä, miten Amerikasta on neljässä vuodessa tullut sillä tavalla oma, että ilta toisensa jälkeen, nukkumaanmenoajan jo mentyä, tuntuu tarpeelliselta seurata puoluekokouksia telkkarista. Niiden tunnelma on kuin kisakatsomossa lätkäfinaalin aikaan. Michelle, Bill ja Barack pitävät puheita, joita voisi seurata vaikka vain retorisina taidonnäytteinä. Ihan niin yksinkertaisen viileää etäisyyttä en enää osaa ottaa.

Linja-auton huristaessa keskellä viikonlopun paluuliikennettä on hyvää aikaa ajatella myös sitä, että harjoittelun jäljellä olevat päivät voi nyt laskea sormin. Siitä riittää taivasteltavaa vielä maanantaiaamuksikin.

Tämä kesä on kaiken kaikkiaan vähän kuin tavallista pidempi viikonloppumatka. Siksi kenellekään ei oikeasti tule yllätyksenä sekään, että kotimatkalle on lähdettävä aina aivan liian pian.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s